Om företaget

Vi erbjuder kompletta solcellslösningar för privatpersoner och företag sedan 2019. Som namnet avslöjar utgår vi från Åhus i Kristianstad kommun, Skåne Län. Tillsammans med kunniga lokala partners för montering och elinstallation kan vi erbjuda lösningar anpassade för våra lokala förutsättningar.

VD och grundare är Emma Sundberg. Hon är data- och systemvetare som tidigare drivit framgångsrik specialistbutik för skor och som nu är helt såld på framtidens energiteknik. Emma hittar du ute på kundbesök och på kontoret för projektering och offerthantering. 

Medgrundare är Nicklas Bengtsson som med sin bakgrund som elektriker följt solcellsbranschen i många år. Nicklas hittar du ute på kundbesök, bakom rodret på lager/logistik samt vid driftsättning och support. 

Hantering av personuppgifter:

Åhus Solel AB är personuppgiftsansvarig  och värnar om trygg hantering av dina personuppgifter. Vi följer GDPR (General Data Protection Regulation).
Kontaktuppgifter: Solel Åhus AB, Kyndelvägen 12, 296 41 ÅHUS, 0763-433 489.

Som kund har du rätt till tillgång, ändring och radering av dina uppgifter.
Vi sparar kunduppgifterna på sålda anläggningar så länge garantitiderna gäller. För övriga ärenden/förfrågningar sparas uppgifter i ett år.

Våra personuppgifter samlas in på följande legala grunder: För att sluta kundavtal vid försäljning av solcellsanläggningar, ge ut offerter och hantera kundärenden. Insamlingen sker via mail, telefon och kontaktformulär. Uppgifterna är kontaktuppgifter (namn, adress, fastighetsbeteckning, telefonnummer och e-post), teknisk information (elförbrukning, anläggningsnummer, el- och nätleverantör) och serviceinformation (gällande ex. reklamationer).
Tillgången till personuppgifterna ges även i varierande omfattning till våra underleverantörer som har samma hanteringskrav som Solel Åhus AB.